Har du én eller flere såkaldte klatpensioner stående i forskellige pensionsselskaber fra forskellige job, du har haft gennem tiden, så pas på.

Der er nemlig en overhængende risiko for, at du aldrig ser en krone af disse penge, fordi din opsparing stille og rolig bliver ædt op af selskabernes gebyrer og andre omkostninger.

Selv med en opsparing på helt op til 75.000 kroner kan man ikke vide sig sikker på, at ens opsparing ikke skrumper år for år, fordi omkostningerne til selskabet er større end det afkast, den giver.

Det fremgår af en undersøgelse som en arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriet har fået udarbejdet af pensionsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension.

Og vi taler ikke om en enkelt klatpension hist og pist. Ifølge undersøgelsen eksisterer der ikke mindre end 1,2 millioner hvilende pensioner – eller fripolicer, som de pensioner kaldes der er på under 100.000 kr.

Tilsammen udgør de en værdi af knapt 37 milliarder kroner.

Det er imidlertid kun ganske få selskaber, der ulejliger sig med at informere kunderne om at deres penge forsvinder på denne måde og det tjener selskaberne desværre rigtig mange penge på, hvilket jeg ikke mener er fair. Derfor er opfordringen at få et overblik over sine pensioner og få dem samlet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.