Når man har en personlig ejet virksomhed, er det ikke et krav, at der skal laves et regnskab med revisorpåtegning.

Man må gerne lave det selv. Det eneste krav er, at man skal opgøre sin skat og moms.

Du kan let lære at lave det hele selv. Dermed kan du spare penge til bogholder og revisor.

Sund Økonomis regnskabskursus er for dig, der har en mindre virksomhed og ønsker at få styr på hvordan du laver moms, skat og regnskab korrekt.

Jeg har løbende kontakt til selvstændige, der ikke kan overskue økonomidelen i deres virksomhed. De efterspørger derfor hjælp til alt fra budgetlægning, bogføring af bilag til indberetning af moms.

Rigtig mange små iværksættere bruger så mange penge til revisorer og bogholdere. Det er ærgerligt. Det er noget, du som selvstændig, nemt selv kan udføre.

kurset er for dig der...

 • Allerede har en virksomhed eller har planer om at starte en enkeltmandsvirksomhed/ mindre virksomhed
 • Er bogholder i en enkeltmandsvirksomhed eller mindre virksomhed
 • Ønsker at skabe maksimal tid og overskud til det du elsker at lave
 • Vil gøre Skat, moms og regnskab til en opgave, du har fuldstændig overblik over
 • Er villig til at gøre en indsats for at lære
 • Ikke ønsker at smide unødvendige penge ud til en bogholder/revisor for arbejde du nemt og hurtigt selv kan

Det lærer du

Opstart af virksomhed

Jeg underviser dig i, hvilke budgetter der er vigtige at lave i forbindelse med opstart samt drift af din virksomhed. Herunder får du også beregnings modeller, der viser hvad der skal til for at du opnår dine ønsker til løn.

På regnskabskurset giver jeg dig også tips og trick til, hvordan du nemmest sætter din økonomi op rent praktisk. Herunder eksempelvis hvordan du kan adskille privat og firma.

Hjælp til hvordan du hele tiden har overblik over, hvor meget du skal sætte af til Skat og moms. Det gør, at du ved, hvor meget du reelt har i overskud løbende.

Bliv klog på Moms

Moms er et vigtigt område at have styr på, når man er selvstændig. Derfor har jeg selvfølgelig alt med omkring, hvilke regler der er for moms, når man er selvstændig.

Jeg hjælper dig med at blive oprettet på Skat.dk, hvis du ikke er det. Jeg lærer dig hvordan du nemt kan indberette samt betale din moms til tiden.

Du lærer, hvordan salgs- og købsmoms beregnes, samt hvilke frister, der er for indberetning.

Jeg underviser dig i fradrags reglerne for selvstændige. Hvad kan du få momsfradrag for, og hvor meget må man trække fra på de forskellige ting.

Lær at skabe overblik

På regnskabskurset underviser jeg i lovgivning omkring regnskab samt indberetning til Skat.

Du skal føre regnskab løbende, så du kan dokumentere dine indtægter samt udgifter i din virksomhed. Den nemmeste måde man gør det på er, at bruge et regnskabsprogram.  Jeg lærer dig, hvordan du bruger det.

Jeg gennemgår hvordan et regnskab er bygget op, så du nemt kan gennemskue de vigtige nøgletal.

Jeg lærer dig, hvordan du bogfører dine bilag.

 

Alt det praktiske

 • Kurset varer 6 uger og indeholder 3 hele livedage, hvor vi mødes og arbejder sammen.
 • Kurset afholdes både i Jylland og i København.
 • Derudover er der online moduler med en masse viden, opgaver samt skabeloner, som du har til evigt eje.
 • Til hvert modul er der et Q & A call, hvor du kan stille mig de spørgsmål, du har til modulet.
 • Der oprettes en lukket Facebookgruppe, hvor jeg er tilgængelig i alle 6 uger til at hjælpe med spørgsmål samt eventuelle udfordringer. Her kan I også bruge hinanden til at sparre med.
 • Inden vi afslutter forløbet, har vi en individuel samtale. Her sikrer vi os, at du ikke har nogle uafklarede spørgsmål.
 • Forløbet er tilpasset til dig. Derfor får du et spørgeskema, når du tilmelder dig. Jeg spørger her ind til, hvad du har mest brug for sparring samt undervisning i.
 • Regnskabskurset inkl. alt materiale koster 8.400 kr. + moms. Der er mulighed for at betale over 3 rater af 3.000 kr. + moms.
 • Der er maks. 12 pladser på hvert hold. Næste hold annonceres snart.

Jeg holder dig i hånden, til du føler dig tryg ved at gøre tingene selv

Da jeg havde arbejdet i 10 år med økonomi og haft job i en af landets største banker, sagde jeg mit job op for at være selvstændig.

Jeg mente absolut, at jeg måtte være kompetent til at kunne styre alt omkring økonomien i min nystartede virksomhed. Jeg blev dog klogere!

Der er rigtig mange ting at sætte sig ind i for at styre økonomien i en virksomhed. Hvis man ikke får den nødvendige oplæring og kommer godt fra start, bliver det uoverskueligt og tager fokus fra det, du skal tjene dine penge på: Nemlig at sælge din vare.

Min viden, sammenholdt med en masse undersøgelser iblandt selvstændige i Danmark, har gjort mig bevidst om, hvor stort et behov der er for hjælp til selvstændige og iværksættere på dette område.

På regnskabskurset får du det nødvendige overblik over, hvad der skal laves og hvordan. Jeg holder dig i hånden og slipper dig ikke, før du føler dig tryg ved at gøre tingene selv.

Derfor har jeg valgt at lave skabeloner til dig på dette kursus. Her specificerer jeg, hvordan du laver de forskellige ting punkt for punkt. Du får skabelonerne til evigt eje. Du kan derfor bruge dem, indtil tingene sidder på rygraden.

Det vigtige er, at det ikke er svært, når du bare ved, præcis hvad og hvordan du skal gøre. Det kræver, at du har muligheden for at få repeteret tingene, når du har behov for det.

Ved at tage regnskabskurset slipper du for frustrationer over, hvordan du gør tingene samt en masse timer på Google.

Jeg holder dig i hånden i alle 6 uger og glæder mig til at vise dig at moms, skat og regnskab kan være en leg 

“Jeg holder dig i hånden i alle 6 uger og glæder mig til at vise dig at moms, skat og regnskab kan være en leg”

Om SUND ØKONOMI

Bag Sund Økonomi står jeg, Lene Okholm.

Min motivation er, at jeg i dag kan rådgive mine kunder, uden at sælge. 

Jeg er oprindeligt uddannet finansøkonom og ejendomsmægler og med en baggrund som rådgiver og filialleder i en af Danmarks største pengeinstitutter, har jeg en rigtig god “insiderviden”. Den kommer dig til gode, når du vælger mig som din uvildige økonomiske rådgiver.

Jeg brænder for at undervise nystartede virksomheder i alt det, som er vigtigt for at komme godt fra start som iværksætter. Jeg har derfor taget en Coach – og Iværksætter uddannelse samt efterfølgende en Diplomuddannelse i Regnskab.

Jeg er uvildig rådgiver og har derfor ikke nogen andre, jeg skal tjene penge til. 

Jeg arbejder 100 % ud fra, hvad din henvendelse drejer sig om og forsøger ikke at skabe noget behov, du ikke selv mener, du har.

Læs mere om mig HER

økonomisk rådgiver

KONTAKT SUND ØKONOMI

Sund Økonomi V/ Lene Okholm Vibevej 3, 6000 Kolding
Tlf. 27 57 51 15
E-mail: kontakt@sund-okonomi.dk