Der er vedtaget en ny lov der gør at danskerne nu kan søge oplysninger om sin egen samt andres boliger gratis i tinglysningssystemet.

Tinglysningssystemets oplysninger

Opslagene har tidligere kostet en afgift på mellem 30 og 120 kr., men fremover bliver det gratis, og man kan her bl.a. se hvor meget belåning der er i en ejendom, hvilke særlige begrænsninger der kan være for brug af en ejendom samt hvem der er ejere af en ejendom. Der er adgang til alle ejendomme i Danmark.

Med den nye lov om gratis adgang til de mange oplysninger i tinglysningssystemet, er det blevet lettere at indhente relevante oplysninger eksempelvis i forbindelse med køb af bolig. Nu behøver man ikke at skulle igennem den ejendomsmægler der har et hus til salg, for at få disse oplysninger.

Mulige købere bruger oplysningerne til forhandling

Der er mange mennesker der har en interesse i at vide hvor meget gæld der er i et hus, hvis de eksempelvis er interesseret i at købe dette. Det er de ud fra, at man i nogle tilfælde kan få en indikation på hvor lavt et bud, der er realistisk at give på det hus man er interesseret i at købe. Derudover kan man slå op hvor meget huset er handlet til da de nuværende ejere købte det. Det sammenholdt med hvad der evt. er renoveret i den tid de har haft huset, kan også give en ide om hvor en rimelig pris vil kunne ligge.

Oplysningerne kan søges direkte på http://www.tinglysning.dk Her går man bare ind og skriver gadenavn, nummer samt postnummer på den bolig man gerne vil se oplysninger på. Derefter vises oplysningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.