Mange danskere kæmper med gæld

Rigtig mange danskere kæmper for at holde økonomien på rette kurs. Derfor har mange også brug for gældsrådgivning.

Du er derfor langt fra alene, hvis du sidder i en presset økonomisk situation. Der kan være mange årsager til, at man ender i en økonomisk krise.

Det kan være pga. en tvangsauktion, skilsmisse eller et mislykket erhvervseventyr. Det kan også være pga. sygdom, spillelidenskab eller privat overforbrug.

Sund Økonomi tilbyder uvildig rådgivning omkring gæld. Lad os hjælpe dig!

Har du mistet overblikket over, hvad du skylder?

Uanset hvad årsagen er, påvirkes vores trivsel som mennesker negativt, hvis vi ikke har overblik over økonomien. Særligt hvis vi skylder en masse, uden at have en plan for at nedbringe gælden. Derfor er det vigtigt at der er klarhed omkring ens økonomiske situation.

Det er altafgørende, at du får et overblik over din gældssituation samt dine muligheder for at komme hurtigst og bedst ud af gælden.

Føler du, at banken ikke vil hjælpe dig?

Mange danskere oplever, at banken ikke er til meget hjælp. Særligt hvis man har en stor gæld og SLET ikke, hvis en del af eller hele gælden er finansieret uden for banken.

Derudover har mange banker også en tendens til at skrue renterne helt urimeligt i vejret over for mennesker, der har en stor gæld. Det medvirker ofte til, at det bliver endnu mere håbløst at nedbringe gælden - og øger i stedet gælden.

Har du overvejet uvildig økonomisk rådgivning?

Gældsrådgivning kan være mange forskellige ting. Jeg mener, at alle skal have en mulighed for at få den hjælp, de behøver, uden at skulle hyre en dyr advokat. Grundlæggende er det rådgivning og vejledning om gæld for at skabe den bedste økonomiske fremtid.

Utilfredshed med bankernes måde at drive forretning på har dog gjort, at flere og flere danskere vælger at få rådgivning fra en uvildig rådgiver.

Har du brug for gældsrådgivning?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de nedenstående punkter,
kan det være en god idé at overveje gældsrådgivning.

 • Er du kommet ud i en situation, hvor det er svært at overskue tingene?
 • Fylder økonomien meget i dine tanker, og giver det spekulationer/konflikter?
 • Har du svært ved at finde penge til at betale regningerne til tiden?
 • Kan du nikke genkendende til nogle af de situationer, der vises i programmet Luksusfælden?
 • Eller har du ganske enkelt bare brug for nogen, der tager over og viser dig lyset igen?

GÆLDSRÅDGIVNING HOS SUND ØKONOMI

Lene Okholm, som står bag Sund Økonomi, er uvildig rådgiver. Det betyder, at jeg ikke har nogen, jeg skal sælge noget for. Jeg kan derfor altid give dig den bedste rådgivning samt økonomisk løsning for dig som kunde. Min rådgivning består af f.eks.:

 • At hjælpe med at skabe et overblik over din situation og gæld.
 • Udarbejdelse af nuværende og fremtidige budgetter
 • Indgå aftaler med kreditorer.
 • Udarbejdelse af økonomisk overblik, hvis økonomien ændrer sig væsentligt
 • Hjælp til en evt. gældsanering eller akkordordning med dine kreditorer.
 • Anbefalinger til livsændringer, der kunne optimere din økonomi.

Mange gældsramte har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan de bedst kommer ud af gælden. I den forbindelse er min gældsrådgivning tit beregninger på og vurderinger af, om en gældssanering eller en frivillig akkord er en mulighed.

Hvad er en gældssanering?

Før i tiden var gældssanering forbeholdt mennesker, der havde haft en virksomhed, de var gået konkurs med. Tanken var, at man ønskede at hjælpe dem videre økonomisk. Den tid er imidlertid forbi, da man i dag også ser gældssaneringer bevilget på baggrund af gæld fra eksempelvis tab på hussalg osv.

Gældssanering er en ordning, som giver mulighed for at søge domstolene om at få nedsat eller slettet sin gæld. Gældsrådgivning fra en med indsigt i reglerne er her nødvendig.

Hvis gælden bliver sat ned, bliver der lavet en afdragsordning for resten af gælden. Hvis gælden bliver slettet, skal man betale ligeledes betale til sine kreditorer, men her er det i 3-7 år, og herefter er man gældfri.

Hvor meget skal betales til kreditorerne?

Beløbet, man skal betale, er det beløb, man har til overs, når udgifterne er betalt. Det gælder husleje + forbrug (el, vand og varme) samt det, man skal have til resten af sine udgifter inkl. mad ifølge lovgivningen. Disse satser er:

Hvis man er enlig, skal man have 5.740 kr. pr. måned
Hvis man er et par 9.740 kr. pr. måned
Pr. barn op til 2 år 1.570 kr. pr. måned
Pr. barn op til 7 år 2.010 kr. pr. måned
Pr. barn op til 18 år 2.890 kr. pr. måned

Se i eksemplet nedenfor, hvad det vil sige, hvis en enlig med et barn på 1 år får en gældssanering bevilget, ser det sådan her ud.

Hvis gælden bliver sat ned, bliver der lavet en afdragsordning for resten af gælden. Hvis gælden bliver slettet, skal man betale ligeledes betale til sine kreditorer, men her er det i 3-7 år, og herefter er man gældfri.

Skifteretten vurderer muligheden for gældssanering

Skifteretten vurderer, om der er mulighed for at betale gælden tilbage. Hvis de mener, at du ikke kan betale, er der mulighed for, at du kan få gældssanering. Ansøgningen kan sagtens blive afvist på trods af, at din gæld er umulig at betale tilbage.

Ikke nemt at få gældssanering igennem

Mange tror, at de kan få gældssanering, hvis deres gæld er vokset dem over hovedet. Så nemt er det imidlertid ikke. Kun 10-20 % af dem, der ansøger, får en gældssanering. Få altid en vurdering af, om det er realistisk.

Læs også Betingelser for gældssanering.

Eksempel på, hvad en enlig mor med et barn på 1 år skal betale

Udgift til husleje: 3500 kr. + Udgifter til forbrug 800 kr. + lovgivningens sats som enlig 5.740 kr. + barn 1.570 kr. = 11.610 kr.

Har skyldneren her en indtægt på 15.500 kr. hver måned, skal denne derfor aflevere 15.500 kr.- 11.610 kr. = 3.890 kr. hver måned til sine kreditorer.

Rent praktisk foregår det ved, at disse penge bliver sat ind på en lukket konto. En gang om året betales der til de forskellige kreditorer.

Mange gældsramte har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan de bedst kommer ud af gælden. I den forbindelse er min gældsrådgivning tit beregninger på og vurderinger af, om en gældssanering eller en frivillig akkord er en mulighed.

Eksempel på udregning af en akkord

Du kan ud fra dit budget se, hvor mange penge, du har i overskud hver måned, når dine faste udgifter er betalt. Dette kan eksempelvis være 2.500 kr.

Herefter laver du en oversigt over alle dine kreditorer, hvor du skriver hvor mange penge du skylder til hvilke kreditorer. Vi regner her med, at du skylder 370.000 kr.

Derefter sender du dit budget samt oversigten over gælden til dine kreditorer. Her spørger du, om de vil acceptere, at du betaler 2.500 kr. til dem i alt hver måned i 5 år. Du vil her betale 2.500 kr. x 60 mdr. = 150.000 kr., hvilket svarer til ca. 40 % af det, du skylder. Du beder samtidig kreditorer om at nulstille rentetilskrivningen på lånene.
 
 

Om SUND ØKONOMI

Bag Sund Økonomi står jeg, Lene Okholm.

Min motivation er, at jeg i dag kan rådgive mine kunder, uden at sælge. 

Jeg er oprindeligt uddannet finansøkonom og ejendomsmægler og med en baggrund som rådgiver og filialleder i en af Danmarks største pengeinstitutter, har jeg en rigtig god “insiderviden”. Den kommer dig til gode, når du vælger mig som din uvildige økonomiske rådgiver.

Jeg brænder for at undervise nystartede virksomheder i alt det, som er vigtigt for at komme godt fra start som iværksætter. Jeg har derfor taget en Coach – og Iværksætter uddannelse samt efterfølgende en Diplomuddannelse i Regnskab.

Jeg er uvildig rådgiver og har derfor ikke nogen andre, jeg skal tjene penge til. 

Jeg arbejder 100 % ud fra, hvad din henvendelse drejer sig om og forsøger ikke at skabe noget behov, du ikke selv mener, du har.

Læs mere om mig HER

økonomisk rådgiver

KONTAKT SUND ØKONOMI

Sund Økonomi V/ Lene Okholm
Vejlevej 324,
6000 Kolding

Tlf. 27 57 51 15
E-mail: kontakt@sund-okonomi.dk