Det fradrag man hidtil har fået ved indbetaling på en kapitalpension forsvinder i 2013. Denne nye regel gør at mange skal til at tage stilling til hvordan de så skal spare op. Nedenfor er de muligheder du har i forbindelse med ændringen forklaret.

Du kan betale afgift på kapitalpensionen og ændre den til en alderspension
I 2013 og 2014 er afgiften ekstraordinært nedsat fra 40 % til 37,3 %. Du sparer altså 2,7 %-point ved at betale afgiften i 2013 eller 2014. Du skal ikke have penge op af lommen da afgiften betales fra opsparingen og den opsparing, der er tilbage, bliver automatisk ændret til en aldersopsparing.

Aldersopsparing er en ny pensionsopsparing, der er den ”nye” kapitalpension. Forskellen er dog at du ikke kan få fradrag for det du indbetaler på denne pension. Til gengæld er udbetalingen skattefri. Du kan indbetale op til 27.600 kr. (2013) på en aldersopsparing.

Du kan overføre kapitalpensionen til en ratepension eller livrente
Ratepensionen og livrenten giver dig løbende udbetalinger i modsætning til engangsudbetalingen fra kapitalpensionen. På en ratepension kan du indbetale op til 50.000 kr. med fradrag – og ubegrænset på en livrente. Du har ikke travlt, hvis du ønsker at overføre din kapitalpension til en ratepension eller livrente, det kan du gøre helt frem til, at du skal have din pension udbetalt.

Du kan beholde kapitalpensionen uden at gøre noget
Gør du ikke noget, bliver din kapitalpension udbetalt på det aftalte tidspunkt, og du skal til den tid betale 40 % i afgift til staten. Du går altså glip af en besparelse på 2,7 %-point, hvis du ikke ændrer kapitalpensionen i 2013 eller 2014. Vi anbefaler derfor at du tager aktivt stilling til hvad der skal ske med din kapitalpension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.