Danskernes gæld vokser, og registret over dårlige betalere, RKI Experian, har optaget rekordmange danskere som dårlige betalere.

Registret er landets største database over dårlige betalere, og i 2013 blev der for 5 år i træk igen sat rekord i antal registrerede i RKI, nu er antallet nået 232.804 personer, hvilket er mere end hver 20 dansker.

Det er ikke kun antallet af personer der er vokset, også beløbsmæssigt går det i den forkerte retning. Den samlede misligholdte gæld er steget med 1,2 milliarder kroner i løbet af 2013 og udgør nu 17, 0 milliarder kroner, hvilket svarer til ca. 73.000 kr. i gennemsnit pr. person der er registreret.

Det er hos folk i alderen 40 til 60 år, at gælden er steget mest, og antallet af dårligere betalere er vokset i 2013.

Det er ikke overraskende, at danskernes gæld igen sætter rekord. Forbrugerrådet mener, at der er en grund der også spiller ind på den udvikling og det er at der for let at stifte gæld uden en egentlig kreditvurdering.

I en krisetid er der flere, som forsøger at bringe sig ud af en presset økonomisk situation ved at låne alt for dyre penge, og enkeltpersoner betaler en høj pris for det i form af skyhøje renter og administrationsomkostninger.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.