Hver femte dansker er træt af sin bank viser en ny stor bankanalyse. Hos Danske bank alene overvejer næsten hver tredje kunde at skifte bank.

De 21 procent er 62 procent flere end for bare to år siden, viser bankanalysen 2012, der lige er blevet offentliggjort. Analysen er lavet af Analyse Danmark, der med mere end 5000 kundeinterviews, er en af de mest omfattende bankanalyser.

Bankkunderne lægger ifølge analysen vægt på udlånsrenter og gebyrer, når de taler om grunde til overvejelserne. I 2011 var der 19 procent, der pegede på udlånsrente som årsag til at skrifte pengeinstitut, mens det for analysen 2012 ligger på 30 procent.

Den store utilfredshed blandt bankkunderne gør at bankerne er mere presset på kundefronten og derved ikke kun skal tænke på bundlinjen, men også forholde sig til stigende konkurrence om kunderne, hvilket vel nok er sundt nok.

De danske pengeinstitutter har tidligere haft den fordel, at det var sjældent, at man overhovedet overvejede at skifte bank, sådan er det ikke mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.