Hvis du er endt i en situation hvor dit hus er begæret på tvangsauktion bliver den gæld der kan, indfriet med det beløb køber giver for ejendommen. Det resterende beløb hæfter du personligt for. De fleste har brug for økonomisk hjælp efter tvangsauktion.

Flere tvangsauktioner

Vi har desværre set en stigning i antallet af tvangsauktioner de sidste år. Det skyldes bl.a. faldende boligpriser og afdragsfrie lån. En af årsagerne er, at mange bruger besparelsen fra de afdragsfrie lån til forbrug i stedet for afdrag på anden gæld.

Den stigende ledighed skal også nævnes, da den har haft en stor andel i stigningen også. Her kan man i modsætning til de afdragsfrie lån og det højere forbrug sige, at ejerne ikke selv er skyld i den situation, de er havnet i på samme måde.

Hvordan kommer man af med den resterende gæld?

Det er vigtigt, at du tager kontakt til de resterende kreditorer og finder ud af, hvor meget du skylder. Du bør se på muligheden for at få gældssanering. Dette kan imidlertid være meget svært at få igennem. Hvis det ikke er muligt, er der kun en vej, nemlig at forhandle med dem, du skylder den resterende restgæld. Forsøg at få en så god og billig afdragsordning som overhovedet muligt.

Rådgivning giver hjælp efter tvangsauktion

Rigtig mange mennesker har ikke nogen ide om, hvilke rettigheder de har i en sådan situation. Her er det altafgørende, at man får den rigtige rådgivning. Den får man sjældent i sin bank, da de desværre tit bare lukker for alt hjælp i disse tilfælde.

Jeg hjælper og rådgiver rigtig mange mennesker til at komme videre efter en tvangsauktion. Jeg er uvildig økonomisk rådgiver og mener, at alle skal have en chance for at komme videre uden at skulle hyre en dyr advokat.