At eje et hus skulle gerne gøre, at man har en tryg og stabil base. Desværre ser man tit denne tryghed og stabilitet ødelagt med stor gæld.

Flere og flere boligejere ender med efter at sælge deres hus med et tab. Det sker, fordi nogle boligejere tvinges til at sælge deres ejerbolig, da de ikke har råd til at blive boende.

Grunde til at sælge hus med tab

Når man sælger et hus med tab, kan det skyldes flere faktorer. Hvis man har købt ejerbolig før boligkrisen og nu pga. ledighed, skilsmisse eller andre omstændigheder er tvunget til at sælge, vil der opstå et tab.

Og da boligpriserne er faldet de sidste 5 år bliver dette salg tit med et større eller mindre tab.

En anden faktor er de afdragsfrie lån. De startede i 2003, og de første udløb således i 2013. Desværre havde en del familier ikke råd til at afdrage på deres lån. Mange af disse husejere har været tvunget til at sælge deres hus med tab.

Sælge hus med tab giver dyre lån

Den gæld, man ender med efter at sælge hus med tab, er gæld, man ikke har nogen værdier for. Det vil sige, at man ikke har noget, banken kan tage sikkerhed for sine penge i.

Dette gør, at renten automatisk er højere, da banken løber en større risiko med disse udlån. Lånene kaldes som regel forbrugslån og privatlån. Det anbefales, at du prøver at forhøre forskellige banker, om de vil finansiere tabet samt til hvilke vilkår.

Få hjælp efter du har mistet penge på dit hussalg

Jeg hjælper mange mennesker, der sidder med gæld efter et hussalg, med at finde den billigste måde at komme videre på.

Jeg hjælper med forhandling hos bankerne og sikrer, at kunden ikke bliver ”snydt” både ang. Renter og gebyrer, da det især er på disse lån banken tjener rigtig mange penge.

Kontakt Sund Økonomi nu

Resume:

  • En af de hyppigste grunde til gæld hos privatpersoner i dag er fordi de har solgt et hus med tab
  • Faldende boligpriser samt afdragsfrie lån er nogle af grundene til, at flere taber på salg af hus
  • Gælden efter salget er dyr gæld, da det er uden sikkerhedsstillelse