Hvis du har gæld, som du ikke har penge til at betale, er det dummeste du kan gøre, bare at stoppe med at betale.

At stoppe med at betale sine regninger og afdrag på lån giver så mange ekstra omkostninger og betyder, at din gæld blot bliver større og større. Derfor er mit råd: Tag altid kontakt til dine kreditorer og fortæl dem, hvordan situationen er.

Overblik over din gæld er altafgørende

Det er altafgørende, at du får et overblik over din gældssituation. Det indebærer også dine muligheder fremadrettet for at komme hurtigst og nemmest ud af gælden. Herunder undersøge muligheden for gældssanering eller for at lave en frivillig akkord med dine kreditorer.

Mange gældsramte i Danmark

200.000 private og virksomheder i Danmark er registreret som dårlige betalere. Derudover sidder mange med en økonomi, hvor gælden er uoverskuelig, og hvor de kæmper for at holde sig på rette køl. Sagt på en anden måde er du absolut ikke alene om at være gældsramt og fortvivlet over, hvordan tingene kan ændres.

Konsekvens ved ikke at betale sin gæld kan være fogeden

Hvis du stopper med at betale på din gæld uden at lave en aftale med dine kreditorer, har de mulighed for at få fogeden til at hjælpe med at indkræve pengene. Dette bevirker store ekstra omkostninger.

I fogedretten gennemgås dine muligheder for at betale. Hvis du ikke kan betale det hele straks, kan der som regel laves en afdragsordning.

Hvis du heller ikke betaler de aftalte afdrag til tiden, kan du risikere, at fogedretten foretager udlæg i fx din bil. Udlæg betyder, at kreditor kan forlange, at fx din bil sælges på auktion, så kreditor kan få sine penge.

Få styr på din gæld, før det er for sent

Inden det når hertil, er det en god ide at få styr på gælden.

Her kan Sund Økonomi hjælpe dig. Jeg er uvildig rådgiver og hjælper rigtig mange i denne situation. Læs mere om gældsrådgivning