At bo i en andelsbolig kan være både en god investering samt en billig måde at bosætte sig. Særligt hvis andelsboligforeningen har styr på sin økonomi. Det er imidlertid også den boligform, man skal være mest opmærksom og kritisk overfor, inden man sætter sin underskrift.

Undersøg lån i den andelsboligforening, du gerne vil bo i

Hvis man ønsker at købe en andelsbolig, er det meget vigtigt at sætte sig ind i, hvilken gæld, der er i en den pågældende forening. Hvis der f.eks. er variabelt forrentede lån i foreningen, vil ens husleje stige, hvis renten stiger Det kan betyde en stor ændring i husleje udgiften, alt afhængig af hvor stor gæld andelsboligforeningen har.

Har du råd til huslejen, hvis renten stiger?

Desværre har rigtig mange mennesker købt bolig i en andelsboligforening og lige haft råd til at betale huslejen. De har så været nødsaget til at flytte året efter, fordi huslejen steg betragteligt.

Som andelsboligejer kan man altså risikere komme til at stå med en andelsbolig, man ikke har råd til at bo i, men heller ikke kan sælge, da huslejen er blevet for høj.

Flere nødlidende andelsboligforeninger i Danmark

Der er desværre flere og flere nødlidende andelsboligforeninger i Danmark. Man hæfter solidarisk, når man bor i en andelsbolig. Hvis en andelsboligforening går konkurs, mister man hele det indskud, man har betalt, da man købte boligen. Derfor er det også meget vigtigt at forholde sig til, om den forening, man vil ind i, er en sund forening.

Jeg hjælper mange kunder med at undersøge, om en andelsboligforening er sund og vil være en tryg investering.

Kontakt mig og jeg vil hjælpe dig.